RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ - ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ - ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ

Αποκομμένη ψυχρή λιμνή 


με χαμηλό βαρομετρικό που συνοδεύονται από μετώπα κακοκαιρίας ερχόμενα από Αφρική περιοχή Λιβύης θα ξεκινήσουν να αλλάζουν σταδιακά το καιρικό σκηνικό της Κύπρου με βροχές.
ΑΠΟ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ - PRIMETIME 
Μετά τα μεσάνυχτα προς ξημερώματα Πέμπτης τοπικές ελαφρές έως μέτριας έντασης βροχές.
Πέρασμα θερμού μετώπου με ελαφρές έως μέτριας έντασης βροχές πρωινές προς μεσημεριανές ώρες Πέμπτης ενώ τις βραδινές ώρες προς Παρασκευή πέρασμα συνεσφιγμένου μετώπου δηλαδή σύσφιξη θερμού με ψυχρού ανέμου με πιο εκτεταμένες βροχές μέτριας έντασης που τοπικά θα είναι έντονες.
Η αποκομμένη ψυχρή λίμνη από Πέμπτη απόγευμα και μετά θα βρίσκεται στην ατμόσφαιρα της Κύπρου και το χαμηλό βαρομετρικό θα βρίσκεται νοτιοδυτικά μας και έτσι να είναι πιο άστατο το καιρικό σκηνικό με περισσότερες βροχές ειδικά αργά το βράδυ Πέμπτης προς Παρασκευή.
Λόγω νότιου-νοτιοανατολικού ρεύματος αέρα από τα νότια της Κύπρου και Βορειοανατολικού ρεύματος αέρα από τα βορειοανατολικά φαίνεται μια σύγκλιση ανέμων και έτσι περιοχές της επαρχίας Λάρνακας, Λεμεσού, εσωτερικού αλλά και ορεινές-ημιορεινές περιοχές στην ευρύτερη περιοχή του Μαχαιρά μπορεί να δεχθούν πιο πολλές βροχές από ότι οι άλλες περιοχές.
Όσο αφορά τις καταιγίδες αυτές θα εντοπίζονται κυρίως στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της Πέμπτης ενώ προς ξημερώματα Παρασκευής κάποιες τοπικές καταιγίδες θα παρατηρηθούν στα πιο νότια τμήματα της Κύπρου σε περιοχές που συνορεύουν με τη θάλασσα.

Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο στο νότιο-νοτιοανατολικό θαλάσσιο χώρο να παρατηρηθούν υδροστρόβιλοι.
Τα χιόνια στο Τρόοδος και μέχρι 1400 μέτρα με χιονόστρωση από τα 1600 μέτρα και πάνω κυρίως από Πέμπτη βράδυ προς ξημερώματα Παρασκευής.
Μικρή πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη και περαιτέρω την Παρασκευή που και λόγω άστατου καιρού θα επικρατεί ψύχρα.
Κατά περιόδους θα παρατηρείται και σκόνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα που στην επιφάνεια δεν θα είναι αυξημένη.
Πιθανές ποσότητες βροχής μέχρι και Παρασκευή βράδυ 5 έως 30 μιλίμετρα. Πιο τοπικά μπορεί και έως 35 μιλίμετρα.
Πέμπτη 16 Ιανουαρίου
Πρωινές ώρες νεφελώδης καιρός στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα με τοπικές βροχές ελαφράς έως μέτριας έντασης. Ελάχιστες θερμοκρασίες τις αυγινές ώρες να πέφτει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 10 βαθμούς στα παράλια και από 3 έως 6 βαθμούς στα ορεινά. Στον Όλυμπο στους 0-1 βαθμούς που τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί παγετός.
Άνεμοι ασθενείς στο εσωτερικό, δυτικά παράλια και ορεινά 1-3 μποφόρ ενώ στα υπόλοιπα παραθαλάσσια τμήματα μέτριοι 3-4 μποφόρ και παροδικά έως 5 μποφόρ.

Μεσημεριανές ώρες με αυξημένες νεφώσεις στην μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα με βροχές ελαφράς έως μέτριας έντασης.
Μέγιστες θερμοκρασίες 15-17 βαθμούς στο εσωτερικό και 17-18 βαθμούς στα παράλια. Πάνω στα ορεινά από 3 έως 12 βαθμούς.
Άνεμοι ασθενείς έως μέτριοι 2-4 μποφόρ και μέτριοι έως ισχυροί στα 4 έως 6 μποφόρ στα παράλια.
Βραδινές ώρες αυξημένες νεφώσεις στην ατμόσφαιρα και στα χαμηλά στρώματα με εκτεταμένες βροχές στο νησί έως μέτρια ένταση που τοπικά θα είναι έντονες ειδικά προς ξημερώματα Παρασκευής. Ξεκινά σταδιακά και η χιονόπτωση.
Θερμοκρασία μετά τις 22:00 στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό και 12 βαθμούς στα παράλια. Πάνω στα ορεινά 3-5 βαθμούς. Πάνω στο Τρόοδος στους 0 βαθμούς πέφτοντας και έως 1 βαθμό κάτω από το μηδέν.
Άνεμοι ασθενείς έως μέτριοι 2-4 μποφόρ και μέτριοι έως ισχυροί στα 4-6 μποφόρ σε παραλίες περιοχές.
Οι ριπές ανέμων θα φτάνουν και έως 6-7 μποφόρ.
Ο άστατος καιρός με βροχές κατά περιόδους συνεχίζεται και την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου με την θερμοκρασία να σημειώνει περαιτέρω μικρή πτώση. Ενισχυμένοι Βορειοανατολικοί άνεμοι στα 3-4 μποφόρ και στα 4-5 μποφόρ στα παραθαλάσσια.

Βροχές κατά περιόδους με ανοίγματα θα έχουμε Σάββατο και Κυριακή 18-19 Ιανουαρίου με σταδιακή εξασθένηση των ανέμων.



ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)