RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

TA ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ - HERACLIS ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ

Τα Παγωτά Ηράκλης είναι μία ολόκληρη ιστορία και όπως
αναφέρει το offsite αποτελούν σήμα κατατεθέν της οδού Λήδρας, εδώ και σχεδόν 80 χρόνια. 

To πιο νόστημο και υγιεινό παγωτό της Κύπρου τώρα και στο Πλατύ Αγλαντζιάς, στην λεωφόρο Κυρηνείας 66 Δ (σχεδόν δίπλα από το σωματείο Σταυραετός και πριν την στροφή που σε οδηγεί στο πάρκινγκ του θεάτρου Σκαλί).
Η "εισβολή" του πιο διάσημου παγωτού της Λήδρας στο Πλατύ Αγλαντζιάς συματοδοτεί και τον ερχομό της Ανοιξης και του Καλοκαιριού για το 2019 όπου εκεί μπορείς να βρεις τις πιο απολαυστικές γεύσεις, τα πιο δυνατά Milk Shakes αλλά και τον καλύτερο ΙΤΑΛΙΚΟ καφέ POLI καθώς και λαχταριστά Hot Dogs.

Εκεί,με το που άνοιξε το Παγωτό Ηράκλης στο Πλατύ Αγλαντζιάς έσπευσε και η νεαρή και πολλά υποσχόμενη ηθοποιός της σειράς Γαλάτεια, Ειρήνη Παφίτη Μάρκου για να δοκιμάσει τις αγαπημένες της γεύσεις. 



 Το ξεκίνημα του ΗΡΑΚΛΗ  

OffSite «Τα Παγωτά Ηράκλη, είναι εδώ στην οδό Λήδρας 110, από το 1939, τότε που ο Ηράκλης Δημητρίου ξεκίνησε με ένα μικρό καφενεδάκι. Τότε, αγόραζε από αλλού παγωτό, ως ένα συμπλήρωμα στα είδη που προσέφερε το καφενείο του.  
Στη συνέχεια, όμως, για κάποιο λόγο, ήρθε σε ρήξη με τον προμηθευτή του και σκεύτηκε να κάνει ο ίδιος παγωτά. Βρήκε μια συνταγή σε ένα ελληνικό περιοδικό, αλλά ο ίδιος δεν είχε ούτε τις γνώσεις, ούτε την εμπειρία, έτσι αποτάθηκε σε έναν ζαχαροπλάστη, στον οποίο έδωσε το (πολύ μεγάλο για την εποχή) ποσό των 10 λιρών, για να του ετοιμάσει την συνταγή. 
Την ετοίμασε, ο Ηράκλης παρακολούθησε τον τρόπο παρασκευής, αλλά δεν τον ενθουσίασε η γεύση, γι’ αυτό άρχισε ο ίδιος να πειραματίζεται και να παίζει με τα υλικά, ώστε να το φέρει στο σημείο που άρεσε στον ίδιο. Έτσι, κατάφερε να φέρει το παγωτό εδώ που είναι σήμερα. 

 Η συνταγή είναι η ίδια, εδώ και 80 χρόνια και δεν την έχουμε αλλάξει: φρέσκο γάλα, φρέσκο αυγό, ζάχαρη, καλαμποκάλευρο και άρωμα βανίλιας. Αυτή είναι η βάση του παγωτού γάλακτος. Μετά, ανάλογα με την γεύση που θες να φτιάξεις, προσθέτεις: αν θέλεις παγωτό σοκολάτα, προσθέτεις κακάο, αν θες φυστίκι, προσθέτεις γεύση φυστίκι, κ. λπ.  
Το ότι συνεχίζουμε μέχρι σήμερα την ίδια συνταγή, πιστεύω ότι είναι και το μυστικό της επιτυχίας μας, διότι ο κόσμος κρατά την γεύση στο στόμα του. Μόλις του το αλλάξεις, το καταλαβαίνει και παύει πλέον να είναι πελάτης σου. 

ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ - ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66 (ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)