RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ - ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΘΥΜΑΤΑ - ΒΙΝΤΕΟ

 Σοβαρά προβλήματα σε ολόκληρη την Κρήτη από ισχυρή έκρηξη
σε εργοστάσιο της ΔΕΗ. Χωρίς ρεύμα περιοχές στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τα Χανιά και το Λασίθι. Πανικός σε πολυκατοικία από φωτιά που εκδηλώθηκε σε ασανσέρ με πολύ κόσμο. Μαύρισε ο ουρανός στο Ηράκλειο. Αγώνας δρόμου από πυροσβέστες και εθελοντές.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές από φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι στη μονάδα της ΔΕΗ στα Ληνοπεράματα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η έκρηξη και η φωτιά στον υποσταθμό της ΔΕΗ, έχει κινητοποιήσει την πυροσβεστική υπηρεσία, την ΕΜΑΚ, το ΕΚΑΒ και εθελοντές.

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση έχουν σημειωθεί τόσο στο Ηράκλειο όσο και σε άλλες πόλεις. Επηρεάστηκαν και οι άλλοι νομοί, με τα Χανιά να έχουν γενικό μπλακ άουτ μέχρι πριν από λίγη ώρα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση περιοχών των Χανίων που είχε διακοπεί από τις 12 το μεσημέρι λόγω της  βλάβης σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ.

Στα Χανιά το ρεύμα άρχισε να επανέρχεται σταδιακά από τη μία μετά το μεσημέρι σε περιοχές του κέντρου. Λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία της πόλης, ενώ πολίτες εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα Χανιά γίνεται μέσω του σταθμού παραγωγής στην Ξυλοκαμάρα.


Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν υπήρξαν τραυματισμοί από την έκρηξη στον υποσταθμό της ΔΕΗ. Να σημειωθεί πως στην επιχείρηση εργάζονται 250 άτομα.

Το κέντρο του Ηρακλείου «νέκρωσε» μετά την έκρηξη και τα καταστήματα δεν λειτουργούν. Όλοι είναι στους δρόμους και αναρωτιούνται τι έχει συμβεί.


Επανέρχεται σιγά σιγά το ρεύμα στις περιοχές του νησιού. Τα πυροσβεστικά οχήματα αποχώρησαν ενώ το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η έκρηξη.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη στους μετασχηματιστές στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα.

Το πρόβλημα «πέρασε» γρήγορα και στο υπόλοιπο δίκτυο με αποτέλεσμα να σημειωθεί μπλακ άουτ σε όλο το νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT.gr πριν από λίγο ξεκίνησε σταδιακά η αποκατάσταση της βλάβης. Οι πρώτες γραμμές που δόθηκαν ήταν στον νομό Ηρακλείου και η ΔΕΗ θα συνεχίσει σταδιακά να δίνει ρεύμα και στους υπόλοιπους νομούς μέχρι να αποκατασταθεί εντελώς η βλάβη.

Τα αίτια

Για τα αίτια της φωτιάς υπάρχει η πληροφορία ότι η έκρηξη σημειώθηκε στον εφεδρικό μετασχηματιστή που είχε τεθεί σε λειτουργία, προς αντικατάσταση του κύριου που παρουσίαζε προβλήματα. Για καλή τύχη των εργαζομένων την ώρα της έκρηξης ήταν σε διάλειμμα και έτσι αποφεύχθησαν τα χειρότερα.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Καλογερή και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοργιάς.
ΦΩΤΟ intime

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Περιφερειάρχης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη διοίκηση της ΔΕΗ και τους αρμόδιους υπουργούς. Συγκεκριμένα, ο κ. Αρναουτάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη και τον Υπουργό Γ. Σταθάκη.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλακης σε δήλωση του ανέφερε: Είμαστε τυχεροί, ευτυχώς που δεν είχαμε κάποιο ατύχημα. Το πράγμα πήγε καλά. Αλλά μέχρι ποτέ θα είμαστε τυχεροί. Ο χώρος πρέπει να φύγει από εδώ και οι επικίνδυνες εγκαταστάσεις και να πάνε εκεί που προβλέπει ο νόμος.

Πηγή: newsit.gr, cretalive







ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ - ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)