RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ΣΟΚ ΣΤΟ ΡΙΚ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ

Λειτουργός του ΡΙΚ ο οποίος προσπάθησε χθες
εν ώρα εργασίας να χρησιμοποιήσει μπρίζα των πεπαλαιωμένων κτηριακών εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, που βρίσκεται στο γραφείο – χώρο εργασίας του, προκειμένου να θέσει σε λειτουργία κλιματιστικό, υπέστη ηλεκτροπληξία.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της η εφημερίδας «Φιλελεύθερος», με υποδείξεις του λειτουργού ασφάλειας και υγείας του Ιδρύματος, ο υπάλληλος μεταφέρθηκε στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου κρατήθηκε για παρακολούθηση στο εκεί τμήμα εντατικής παρακολούθησης.
Σημειώνεται πως για το επεισόδιο ενημερώθηκε άμεσα το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο και αναμένεται να στείλει σήμερα αρμόδιο λειτουργό του για σχετική διερεύνηση του περιστατικού.
Σε δηλώσεις του στον «Φ» ο πρόεδρο της ΕΥΡΙΚ Σάββα Αριστοδήμου, ανέφερε πως η συντεχνία χαρακτηρίζει το περιστατικό αρκετά σοβαρό, διότι σύμφωνα και με την πληροφόρηση που είχε από τον ιατρό που εξέτασε τον λειτουργό του ΡΙΚ μετά την ηλεκτροπληξία, αυτό που τον έσωσε από βέβαιο θάνατο είναι το γεγονός ότι το δάπεδο σε εκείνο το σημείο είναι ξύλινο.
Τελος, ο πρόεδρος της ΕΥΡΙΚ υπενθύμισε ότι πρόσφατα στο συγκεκριμένο γραφείο κατέπεσε μεταλλικό παράθυρο με το πλαίσιό του λίγο μετά την αναχώρηση λειτουργού που εργαζόταν εκεί. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το γραφείο στο οποίο συνέβησαν τα δύο περιστατικά, είναι ανακαινισμένο.
cyprustimes.com