RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΙ ΟΜΩΣ - ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΚΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ - ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ

  Διαστάσεις μεγαλύτερες και σοβαρότερες από ότι αρχικά είχε υπολογιστεί προσλαμβάνει η
υπόθεση άσκησης σωματικής, αλλά και λεκτικής βίας σε βάρος 14χρονου μαθητή από καθηγητή στο γυμνάσιο Λατσιών. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η οικογένεια του 14χρονου μαθητή, που έπεσε θύμα του… οξύθυμου καθηγητή, έχει στα χέρια της ιατρική γνωμάτευση που επιβεβαιώνει ότι ο ανήλικος υπέστη σωματική βία. Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, που εξασφαλίστηκε μετά από καταγγελία του περιστατικού στην Αστυνομία, ο μαθητής φέρει κάκωση στο χέρι, στο σβέρκο και την πλάτη.   
Υπενθυμίζεται ότι το συμβάν σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη όταν ύστερα από έντονη συζήτηση στην τάξη εν ώρα μαθήματος, ο εν λόγω καθηγητής φέρεται να έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να σπρώξει θρανίο με μαθητές, στριμώχνοντας τους στον τοίχο και ακολούθως να χειροδίκησε σε βάρος του 14χρονου. Σε κάποια στιγμή μάλιστα σήκωσε στα χέρια καρέκλα, την οποία απειλούσε να ρίξει στα παιδιά.   Το περιστατικό σημειώθηκε μπροστά στα έντρομα μάτια συμμαθητών του 14χρονου, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση όχι μόνο στην τάξη, αλλά και σε ολόκληρη την σχολική μονάδα.   

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω καθηγητής ήταν αποσπασμένος τα τελευταία χρόνια στο υπουργείο Παιδείας και τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο σχολείο μόλις τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.   Γονείς καταγγέλλουν ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός εμπλέκεται σε περιστατικό βίας, τονίζοντας πως και στο παρελθόν έχουν καταγραφεί βίαιες συμπεριφορές εκ μέρους του εν λόγω καθηγητή, όχι μόνο σε βάρος μαθητών, αλλά και σε βάρος συναδέρφων του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι γονείς έχουν ζητήσει έστω και την προσωρινή απομάκρυνση του εν λόγω εκπαιδευτικού μέχρι την ολοκλήρωση των αστυνομικών ερευνών, αλλά και της διερεύνησης που έχει διατάξει το υπουργείο Παιδείας, αυτό δεν κατέστη δυνατό, με αποτέλεσμα τα παιδιά να φοβούνται πλέον να παρακολουθήσουν το μάθημα του συγκεκριμένου καθηγητή. Εντούτοις σήμερα, για λόγους που δεν γνωρίζουμε αν σχετίζονται με το επίμαχο συμβάν, ο καθηγητής που έχει διδακτικά καθήκοντα στο εν λόγω σχολείο μία φορά την εβδομάδα (κάθε Τρίτη), δεν προσήλθε στην εργασία του.   
Γονείς που επικοινώνησαν με το philenews καταγγέλλουν πως διακρίνουν μια τάση υποβάθμισης του περιστατικού από πλευράς της διεύθυνσης του σχολείου και εκφράζουν φόβους ότι το θέμα θα πέσει στα μαλακά και η συμπεριφορά του εν λόγω καθηγητή θα μείνει ατιμώρητη.   Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων του Διευθυντή του Γυμνασίου Λατσιών βρίσκεται ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανός Λούης ενώπιον του οποίου θέσαμε τις ανησυχίες των γονιών για προσπάθεια υποβάθμισης και κουκουλώματος του περιστατικού.   
Ο κ. Λούης ανέφερε πως δεν έχει παραλάβει ακόμη την έκθεση γεγονότων του Διευθυντή του σχολείου, αλλά ούτε και τη διερεύνηση του Επαρχιακού Λειτουργού και ως εκ τούτου δεν έχει αντικειμενική και ολοκληρωμένη εικόνα για το περιστατικό.   Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που φέρουν τον εν λόγω εκπαιδευτικό να βρίσκεται αποσπασμένος επί σειρά ετών στο υπουργείο Παιδείας, λόγω βίαιης και προβληματικής συμπεριφοράς, ο κ. Λούης ανέφερε πως δεν γνωρίζει τους λόγους της απόσπασης.   Διαβεβαίωσε πάντως πως είναι αποφασισμένος να οδηγήσει την υπόθεση στα άκρα και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής διοικητικής και πειθαρχικής έρευνας σε βάρος του καθηγητή με σκοπό την απόδοση ευθυνών εάν και εφόσον στοιχειοθετηθεί η υπόθεση.   
«Η νομοθεσία πρέπει να τηρείται και η βία είναι καταδικαστέα», κατέληξε ο κ. Λούης, τονίζοντας ότι το θέμα μπορεί να φτάσει ακόμη και στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ).   Από πλευράς Αστυνομίας η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης και τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από μαθητές που ήταν παρόντες στο περιστατικό, αλλά και από τον φερόμενο δράστη. philenews 


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ASSASSINS CREED ODYSSEY - KANTE CLICK ΕΔΩ



ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ SHOWTIME CY ΠΑΝΩ ΨΗΛΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ....