RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

 Δήμος Αγλαντζιάς και ΟΕΒ καταδικάζουν την προειδοποιητική
απεργία στην οποία κατήλθαν οι υπάλληλοι του Δήμου θέλοντας να ασκήσουν πίεση  στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στην αγορά υπηρεσιών  από τον ιδιωτικό τομές για τα σκύβαλα.  

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση του ο Δήμος χαρακτηρίζει άκυρη, άτοπη και άστοχη την ενέργεια των Συντεχνιών.  «Σε συνέχεια της απεργίας η οποία υλοποιείται σήμερα, ο Δήμος Αγλαντζιάς εκφράζει τη θλίψη του για την άκυρη, άτοπη και άστοχη ενέργεια των Συντεχνιών.  Ενημερώνουμε ότι κανένα εργασιακό δικαίωμα των εργαζομένων του Δήμου δεν επηρεάζεται από την πρόσφατη απόφαση του Δήμου, για μερική αγορά υπηρεσιών στη συλλογή σκυβάλων.  

Για πολλά χρόνια υπάρχει η αγορά υπηρεσιών σκυβάλων από ιδιώτες και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να προκηρύξει προσφορές από ολοκληρωμένα συνεργεία.  Η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να επιφέρει σημαντικές εξοικονομήσεις, οι οποίες σύμφωνα με το νόμο θα επωφεληθούν οι δημότες και μόνο. 

 Ο Δήμος τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία εργατική διαφορά και έχει ζητήσει την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για άμεση άρση των απεργιακών μέτρων.  Διαβεβαιώνουμε τους δημότες ότι ο Δήμος λαμβάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.  Οι όποιες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουν γνώμονα μόνο το καλώς νοούμενο συμφέρον των δημοτών του, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τα δικαιώματα των εργαζομένων.  

Ο Δήμος καλεί τις Συντεχνίες να δείξουν την απαραίτητη σύνεση», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ο Δήμος.  Αδικαιολόγητη λέει και η ΟΕΒ  Εξάλλου, σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου , τονίζει πως η απεργία αυτή είναι αδικαιολόγητη και παραβιάζει εργασιακούς θεσμούς ενώ καλεί το Υπουργείο Εργασίας να παρέμβει άμεσα.  «Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καταδικάζει την απεργία του εργατικού προσωπικού του Δήμου Αγλαντζιάς που πραγματοποιούν οι συντεχνίες ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ σήμερα, λόγω της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου να προχωρήσει σε μερική αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα για την αποκομιδή σκυβάλων. 

 Η απεργία αυτή είναι μονομερής και αδικαιολόγητη και γίνεται κατά παράβαση των εργασιακών θέσμιων του τόπου και του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων. Διευκρινίζουμε και τονίζουμε πως η απεργία αυτή γίνεται χωρίς να εκκρεμεί οποιαδήποτε εργατική διαφορά μεταξύ του Δήμου και των Συντεχνιών ενώ η αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα δεν παραβιάζει καμία συμφωνία ούτε και καταργεί η επηρεάζει με οποιονδήποτε τρόπο τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας.  

Η ΟΕΒ καλεί το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να παρέμβει άμεσα προς τις συντεχνίες για την ακύρωση των μέτρων. Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπουμε καθόλα νόμιμες πρωτοβουλίες για αύξηση της παραγωγικότητας και βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών που αναλαμβάνουν οι δημοκρατικά εκλελεγμένες δημοτικές αρχές, να τορπιλίζονται από το συνδικαλιστικό κίνημα, με όλη την ταλαιπωρία που τέτοιες ενέργειες συνεπάγονται για τους δημότες», αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΟΕΒ. reporter cy 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ
ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ