RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

ΚΥΠΡΟΣ - ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΙΡΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ - ΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ & ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗ

Υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες όμως... έρχεται αλλαγή του καιρού.... 


Τετάρτη-Παρασκευή(κυρίως Πέμπτη-Παρασκευή) πιο θερμές  
ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ 
 
αέριες μάζες θα μας επηρεάζουν με την θερμοκρασία σε άνοδο με το ενδεχόμενο τοπικά στο εσωτερικό έως 35-36 βαθμούς χωρίς να αποκλείεται Παρασκευή να ξεπεράσει και τους 36 βαθμούς. . Θα υπάρξει αναλυτικό δελτίο για θερμοκρασίες μέχρι αύριο.
Άνεμοι την Τετάρτη νοτιοανατολικοί 2 έως 3 μποφόρ. Πιο μικρή η πιθανότητα τοπικής βροχής στα ορεινά.
Αλλαγή στο καιρικό σκηνικό αναμένεται από Κυριακή 6/5  που θα αρχίσει σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και θα είναι αισθητή μέχρι Δευτέρα 7/5. Κάτι καλύτερο από θέμα βροχών φαίνεται την επόμενη εβδομάδα. Όταν θα έχω πιο ασφαλή στοιχεία θα σας ενημερώσω σύντομα.

Η αιτία που διατηρούμαστε με τέτοιο καιρικό σκηνικό σας την έχω αναλύσει από προχτές Σάββατο και σήμερα δίνω μια συνέχεια στους χάρτες:
Ο Αζορικός Αντικυκλώνας βρίσκεται στον ατλαντικό δυτικά της Ευρώπης και ευννοεί κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών από τα βόρεια προς τα νότια. Βλέπουμε ένα αυλώνα ψυχρών αερίων μαζών να φτάνει μέχρι και την Ιβηρική Χερσόνησο.
Ο αυλώνας ψυχρών αερίων μαζών συνεχίζει μέχρι και την Τρίτη 1/5 με μια μετατόπιση και πιο νότια προς Αφρική ενώ μετά θα παρατηρηθεί αποκοπή του ομφάλιου λώρου με αποτέλεσμα να έχουμε αποκομμένη ψυχρή λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα που θα συνδυαστεί με χαμηλό βαρομετρικό ερχόμενο από Αφρική-Αλγερία. Αυτή η διαταραχή θα κινηθεί βορειοανατολικά και θα εγκατασταθεί στην Κεντρική Μεσόγειο περιοχή Ιταλίας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να στείλει πιο θερμές αέριες μάζες στην περιοχή μας περίπου από Πέμπτη 3/5 και μετά με την θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ