RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

ΚΥΠΡΟΣ - Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΙΝΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Πολύ θερμές αέριες μάζες επηρεάζουν την Κύπρο με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες-Έρχεται όμως αλλαγή με αισθητή πτώση θερμοκρασίας και βροχές.

Καλησπέρα φίλοι μου
ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ 
 
Τους 35 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία στη Λευκωσία αλλά υψηλές θερμοκρασίες παρατηρήθηκαν και στις υπόλοιπες περιοχές-εικόνα 1
Στο αποκορύφωμα των πολύ θερμών αερίων μαζών αύριο η Κύπρος με περαιτέρω άνοδο στη θερμοκρασία.
Στους 35-37 βαθμούς στο εσωτερικό-επαρχία Λευκωσίας. Στις υπόλοιπες επαρχίες Πάφου-Λεμεσού-Λάρνακας-Αμμοχώστου στους 29-35 βαθμούς. Στα ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα Πρωταράς-Αγία Νάπα έως 27 βαθμούς λόγω ανατολικού-βορειοανατολικού ανέμου.
Στα ορεινά 23-30 βαθμούς. Πολύ θερμός καιρός η αυριανή ημέρα.

Άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί σε επαρχία Λευκωσίας-Αμμοχώστου και ανατολικοί-νοτιοανατολικοί σε επαρχία Πάφου-Λεμεσού-Λάρνακας. Ένταση ανέμων στα 2-3 μποφόρ ενώ στα παραθαλάσσια θα φτάνουν τα 3-4 μποφόρ.
Επιτέλους από το Σάββατο 5/5 αρχίζει η υποχώρηση των πολύ θερμών αερίων μαζών λόγω της ψυχρής λίμνης που κινείται ανατολικά με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η πτώση της θερμοκρασίας που μέχρι την Δευτέρα 7/5 θα είναι αισθητή. Για την άλλη εβδομάδα οι θερμοκρασίες περίπου στους 23-25 βαθμούς άρα φαίνεται αισθητή πτώση θερμοκρασίας.
Μέχρι την Κυριακή τοπικές βροχές υπάρχουν πιθανότητες σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές ενώ από την επόμενη εβδομάδα ασταθείς καιρικές συνθήκες λόγω ψυχρών έως δροσερών αερίων μαζών θα δώσουν βροχές και καταιγίδες όχι μόνο σε ορεινά. 
Για περιοχές έχουμε λίγες ημέρες ακόμα να αναλύσουμε. Νωρίς ακόμα να προσδιοριστούν ακριβείς περιοχές αλλά και πως θα εξελιχθεί η αλλαγή που περιμένουμε.
Η σκόνη παραμένει στην ατμόσφαιρα ενώ από απόγευμα-βράδυ Σαββάτου και μετά αρχίζει να υποχωρε'ί σταδιακά και μέχρι την Δευτέρα καθαρίζει η ατμόσφαιρα μας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ