RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΚΥΠΡΟΣ - ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟΝ... ΑΥΤΟΜΑΤΟ "ΠΙΛΟΤΟ"

Εξαντλημένοι, επιφορτισμένοι με περισσότερα καθήκοντα από αυτά που τους αναλογούν και ολιγάριθμοι, οι νοσηλευτές στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών των δημόσιων νοσηλευτηρίων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η έγκριση των  56 θέσεων αναπλήρωσης από το Υπουργικό αποτελεί ημίμετρο.   

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι οι αριθμοί που υποδεικνύουν ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια λειτουργούν στον αυτόματο πολλές φορές καθώς υπάρχουν τμήματα όπως αυτά των Πρώτων Βοηθειών, που είναι στελεχωμένα στο ήμισυ των αναγκών τους.   
Συγκεκριμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας απασχολούνται 75 στον αριθμό νοσηλευτές, ενώ με βάση τις καταγραμμένες ανάγκες θα έπρεπε να εργάζονται 105,  Στη Λεμεσό από τους 77 απασχολούνται 58 νοσηλευτές,  Στη Λάρνακα από τους 74 απασχολούνται μόνο 46 άτομα,  Στην Πάφο υπολείπονται 26 νοσηλευτές  Και στην Αμμόχωστο καταγράφεται ανάγκη για απασχόληση 38 νοσηλευτών σε σχέση με τους 26 που εργάζονται σήμερα.  
 Σε παγκύπρια κλίμακα ο κλάδος των νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία είναι μειωμένος κατά 124 συνολικά άτομα. Τους αριθμούς έδωσε, μιλώντας το πρωί στον Active 107,4&102,5 ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ, Θεόδωρος Πετέλης.philenews ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ