RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ


Απαισιόδοξοι ως προς το αποτέλεσμα που αναμένεται να επιφέρουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στη Γενεύη, εμφανίζονται οι πολίτες στη δημοσκόπηση της «Κ». 

Μόλις 24 ώρες πριν από την έναρξη των συνομιλιών στο Παλάτι των Εθνών,μόνο 12% του δείγματος των ερωτηθέντων δηλώνει αισιόδοξο ενώ, όπως καταδεικνύεται, καθοριστικό ρόλο έχουν οι δηλώσεις καχυποψίας όπως καταγράφονται διά στόματος αξιωματούχων της τουρκικής πλευράς που πυροδοτούν μια κάθετα αρνητική προσέγγιση.
Οι πολίτες τοποθετούνται ξεκάθαρα ως προς το ποιο από τα κεφάλαια του Κυπριακού είναι το πρωτεύον γι΄ αυτούς, δίνοντας έτσι και το στίγμα που θα πρέπει ν’ ακολουθήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ αποκαλυπτική είναι και η στάση εκείνων των ψηφοφόρων που στο δημοψήφισμα του 2004 είχαν ψηφίσει «Ναι». Τη δική τους βαρύτητα φέρουν τα κεφάλαια του εδαφικού και της εκ περιτροπής Προεδρίας, ενώ ενδεικτική και της κόπωσης που άφησε το πέρασμα του χρόνου είναι και η κατανομή των προτεραιοτήτων, με την επιστροφή των προσφύγων να μην είναι πλέον η πρώτη εξ αυτών.
Προχωρώντας πιο βαθιά στις απόψεις της κοινωνίας στα ζητήματα που συζητιούνται γύρω από το ενδεχόμενο σχέδιο, η έρευνα καταγράφει σημαντικό πλειοψηφικό ρεύμα ανάμεσα στους ερωτώμενους, οι οποίοι αξιώνουν μη ύπαρξη εγγυήσεων ούτε σε προσωρινό ούτε σε μεταβατικό στάδιο, ενώ άξιο λόγου είναι το επίσης χαμηλό ποσοστό αποδοχής έστω και προσωρινών εγγυήσεων από τους πολίτες που ψήφισαν «Ναι» στο σχέδιο Ανάν. Πρέπει έδω να υπενθυμίσουμε πως το σχέδιο Ανάν προνοούσε τη συνέχιση του συστήματος εγγυήσεων του συντάγματος και της συνθήκης εγκαθίδρυσης του 1960.Πηγή: Η ΚαθημερινήΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ