RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

17ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ "ΑΘΕΛΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑ...."

  Στην εντατική μονάδα ιδιωτικού νοσοκομείου αλλά σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται ο 17χρονος μαθητής που τραυματίστηκε χθες με μαχαίρι από συμμαθητή του. Ο 16χρονος που προκάλεσε τον τραυματισμό, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί. Ποιες οι ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας μετά το περιστατικό.

Σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας του 17χρονου που τραυματίστηκε χθες με μαχαίρι από συμμαθητή του σε Λύκειο.  Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδιωτικού νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται ο μαθητής, διακομίσθηκε εκεί εσπευσμένα με τραύμα στο θώρακα που έφτανε μέχρι την καρδιά και εισήχθη επείγοντος στο χειρουργείο.  
Θα παραμείνει για 24 ώρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενώ εξιτήριο θα λάβει σε μία εβδομάδα. Η αστυνομία αναμένει το πράσινο φως από τους θεράποντες ιατρούς για να μπορέσει να λάβει κατάθεση, η οποία θα κρίνει και τις επόμενες κινήσεις της.   Ο 16χρονος που φέρεται να προκάλεσε τον τραυματισμό στον συμμαθητή του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί. 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, παραδέχθηκε ότι προκάλεσε τον τραυματισμό στον συμμαθητή του, όμως άθελα του.  Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός υπέδειξε στα μέλη της αστυνομίας το σημείο με τα λιμνάζοντα νερά δίπλα από το σχολείο, όπου άφησε το σουγιά. Διενήργησαν δύο φορές έρευνες στο σημείο όμως δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί.  
 Το Υπουργείο Παιδείας σπεύδει να ενισχύσει τα μέτρα που λαμβάνονται για την ασφάλεια των μαθητών, σύμφωνα με τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανό Λούη, ο οποίος μιλούσε στην μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1 "Μέρα Μεσημέρι":  
"Συγκεκριμένο σχέδιο δράσης από μέρους εμπλεκομένων θεσμικών φορέων. Παράλληλα όμως θα έχουμε συγκεκριμένους ρόλους μέσα στην σχολική μονάδα, δηλαδή οι ίδιοι διευθυντές θα πρέπει στην ουσία με βάση το σχέδιο δράσης το οποίο θα είναι και θα εκφράζει την ταυτότητα της σχολικής μονάδας, να προβαίνουν σε συγκεκριμένες ενέργειες".  Σύμφωνα με τον κ. Λούη παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τρεις διαφορετικές μαρτυρίες που συγκλίνουν στο ότι ήταν ατύχημα, το Υπουργείο θα συνεχίσει τις έρευνες καθώς, όπως είπε, υπάρχουν πολλές πτυχές που πρέπει να διερευνηθούν. antwo ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK  ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ