RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΑΚΕΛ & ΔΗΣΥ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ ΜΕ ΤΗ... ΒΟΥΛΑ

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση των Αστυνομικών Ανακριτών αναφορικά με τη διερεύνηση του ενδεχομένου χρηματοδοτήσεων από την εταιρεία Focus Maritime Corporation, προς κυπριακά πολιτικά κόμματα, δεν οδηγούν στο συμπέρασμα της διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης, ο κ. Κληρίδης απέρριψε ως άδικα και απαράδεκτα δημόσια σχόλια και αναφορές που υπήρξαν για υπέρμετρη καθυστέρηση καθώς, όπως είπε, είναι οι χρονοβόρες διαδικασίες που απαίτησαν την ανάλωση του χρονικού αυτού διαστήματος.
Ακούστηκαν φωνές περί κουκουλώματος και δυστοκίας από τον Γενικό Εισαγγελέα, είπε ο κ. Κληρίδης, για να προσθέσει ότι «όλα αυτά είναι εντελώς απαράδεκτα».
Είπε ότι προβαίνει στη δημοσιοποίηση των στοιχείων μετά από απαίτηση των πολιτικών αρχηγών των εμπλεκομένων κομμάτων, που ακολούθησε τη διαρροή και δημοσιοποίηση στοιχείων της έκθεσης αλλά και για λόγους διαφάνειας, σε ένα ζήτημα που παρουσιάζει ιδιαίτερο δημόσιο ενδιαφέρον.
600.000 ο ΔΗΣΥ
Αναφερόμενος στα κύρια σημεία της έκθεσης, είπε ότι οι αστυνομικοί ανακριτές συμπέραναν ότι το συνολικό ποσό με το οποίο διαπιστώνουν ότι έχει επωφεληθεί ο Δημοκρατικός Συναγερμός ανέρχεται σε 600.000 ευρώ και αφορά τρία διαφορετικά εμβάσματα από τη Focus, ενώ υπάρχει σε εκκρεμότητα ένα ακόμη αίτημα δικαστικής συνδρομής προς της Ελλάδα για διερεύνηση ενός ακόμη εμβάσματος.

881.430 για αεροπορικά εισιτήρια το ΑΚΕΛ
Όσον αφορά χρηματικά εμβάσματα τα οποία πιθανώς να σχετίζονται με το ΑΚΕΛ, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι το ποσό ανέρχεται συνολικά σε 881.430 ευρώ και αφορά έξοδα για πληρωμή αεροπορικών εισιτηρίων από την Ελλάδα στην Κύπρο, πιθανόν για τις προεδρικές εκλογές του 2008, σύμφωνα με καταθέσεις.

Συμπλήρωσε ότι το μόνο στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στη συσχέτιση των ποσών αυτών με το ΑΚΕΛ είναι οι καταθέσεις που έδωσαν στους ανακριτές συγκεκριμένοι επιβάτες που ταξίδεψαν κατά τον ουσιώδη χρόνο και ανέφεραν ότι τα εισιτήρια εκδόθηκαν από το ΑΚΕΛ ή από την Προοδευτική.
Βγενόπουλο «καρφώνει» ο Μιλτιάδης
Στην κατάθεσή του, ο Μιλτιάδης Νεοφύτου είχε κατονομάσει τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ως το πρόσωπο που θα προχωρούσε στην εισφορά 2 εκ. ευρώ για την προεκλογική εκστρατεία του Δημήτρη Χριστόφια, κάτι που, ωστόσο, στην πορεία ατόνισε.

Η κατάθεση του κ. Νεοφύτου διαψεύστηκε στην πορεία από βουλευτές - μέλη της Επιτροπής που ανέλαβε την εκστρατεία του κ. Χριστόφια, στην οποία συμμετείχε και ο Μιλτιάδης Νεοφύτου. Σημειώνεται, επίσης, πως οι δύο βουλευτές αρνήθηκαν να δώσουν κατάθεση και περιορίστηκαν στην αποστολή μιας γραπτής δήλωσης προς τους ανακριτές.

Ουδέν ποινικό ζήτημα
Τέλος, ο Κώστας Κληρίδης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ποινικό ζήτημα, αλλά θεώρησε πως για σκοπούς διαφάνειας είναι ορθό και πρέπον να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία. 

Βοήθησαν οι διαρροές
Κληθείς να σχολιάσει ο γενικός εισαγγελέας το ζήτημα των διαρροών στην όλη υπόθεση, επεσήμανε ότι η διαρροή και δημοσιοποίηση στοιχείων δεν έβλαψε, αντιθέτως βοήθησε και προκάλεσε το δημόσιο ενδιαφέρον.kathimerini.cy ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ