RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΚΥΠΡΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ: Η ΝΕΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΦΕΡΝΕΙ....

Καλοκαίρι η σημερινή ημέρα λόγω θερμών αέριων μαζών που μας επηρεάζουν αφού ανέβασαν την θερμοκρασία(πιο πάνω της κανονικής) και σε συνδυασμό με την ηλιοφάνεια επικρατούσε σχετικά ζεστός καιρός..

Το καλό είναι ότι οι θερμές αέριες μάζες δεν ήρθαν για να μείνουν.Από αύριο σιγά σιγά υποχωρούν για να υποχωρήσουν περαιτέρω την επόμενη εβδομάδα κυρίως από Τρίτη αφού θα εκτοπιστούν από ψυχρές αέριες μάζες που φαίνεται να έρχονται στην περιοχή μας.

Άρα από αύριο αρχίζει να πέφτει σιγά σιγά όμως η θερμοκρασία αλλά πέφτει περαιτέρω την Τρίτη 6/10 και οι θερμοκρασίες που φαίνεται να επικρατούν είναι 27-28 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 26-27 στα παράλια. Πέφτουν λίγο κάτω της κανονικής..
Επίσης πέφτει και η ατμοσφαιρική πίεση.Αυτές τις ημέρες επικρατούν υψηλές πιέσεις και από αργά το απόγευμα της Δευτέρας θα αρχίσει να πέφτει και την Τρίτη-Τετάρτη θα παρατηρούνται χαμηλές πιέσεις στην περιοχή μας.

Τώρα με τις βροχές τι γίνεται?
Βροχές θα έχει κυρίως Τρίτη 6/10 και μετά σιγά σιγά εξασθενεί αυτή η διαταραχή.. Μέσα από τους χάρτες φαίνονται αρκετές βροχές που πιθανόν να επηρεάσουν όλο το νησί..
Αν και είναι Σάββατο και πλησιάζουμε την ημέρα όπου αναμένεται η αλλαγή εγώ προσωπικά ακόμα κρατάω τις επιφυλάξεις μου διότι πιθανόν να είναι τοπικού χαρακτήρα βροχές(χωρίς να αποκλείεται και τοπικά καταιγίδα)..Αυτή είναι η γνώμη μου και από εκεί και πέρα ας κριθώ αν δεν βγει όπως το βλέπω..
Εδώ και αρκετές ημέρες οι χάρτες κρατάνε αυτή την αλλαγή και αυτό είναι που με προβληματίζει..
Θα δω και αύριο τι θα δείχνουν οι χάρτες.
Από Πέμπτη 8/10 και μετά μικρή άνοδος θερμοκρασίας με τα φαινόμενα να περιορίζονται αρκετά..

Για αύριο Κυριακή με ηλιοφάνεια αλλά από το μεσημέρι και μετά θα παρατηρούνται τοπικά νεφώσεις πιθανόν αυξημένες σε ορεινές αλλά και εσωτερικού περιοχές.
Όσο αφορά τους ανέμους με εξαίρεση τα δυτικά και βόρεια που θα είναι 2-3 μποφώρ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι 1 έως 2 μποφώρ το πολύ.
Από το μεσημέρι και μετά ενισχύονται στα 3-4 μποφώρ με εξαίρεση τα νοτιοδυτικά από Πάφο μέχρι Ακρωτήρι που θα είναι 4-5 μποφώρ.
Θερμοκρασία στους 32 βαθμούς στη Λευκωσία(34),στους 31 στη Λάρνακα(31) και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και στους 30 στη Λεμεσό(31) και Πάφο(30).Στους 24-25 βαθμούς στα ημιορεινά και στους 20 στα ορεινά.Στο Τρόοδος στους 18 βαθμούς.
Παρένθεση οι σημερινές θερμοκρασίες 3/10/15
Στο 70% η υγρασία τις μεσημεριανές ώρες στα δυτικά και ανατολικά,στο 60% στα νότια,στο 50% στα νοτιοανατολικά και στο 45% στο εσωτερικό.
Στα ορεινά από 45 έως 60%..
Ασθενής υψηλή πίεση 1018hpa

Στο τέλος απλά βάζω για υπενθύμιση την αναφορά που έκανα με βάση τα μηναλάγια από τις 23/9 για το πως θα κυλήσει ο Οκτώβριος.. 
Μέχρι στιγμής οι πρώτες μέρες συμπεριφέρονται αρκετά καλά διότι είχα μιλήσει για πιο πάνω της κανονικής οι θερμοκρασίες αλλά και τοπικού χαρακτήρα βροχές..Μπορεί να είπα όχι κάτι το ιδιαίτερο αλλά τονίζω ότι δεν μπορώ να προβλέψω πόσες βροχές θα έχουμε τις ημέρες που αναφέρω..Το θέμα είναι να έχουμε βροχές στην τελική 
Γενικά θα τον χαρακτήριζα κανονικό χωρίς ιδιαίτερες ζέστες (πιθανόν λίγες να είναι οι ημέρες με σχετικά ζέστη) αλλά και με βροχές όχι μάλλον αρκετές.Δεν μπορώ να πω ποσότητες για να είμαι και απόλυτος.
Για τις πρώτες 4-5 ημέρες με θερμοκρασίες λίγο πιο πάνω από τις κανονικές (29 εσωτερικό και ανατολικά,28 νότια και 27 δυτικά-κανονικές θερμοκρασίες Οκτώβρη) με πιθανή πτώση στα κανονικά το διάστημα 5-9/10.
Φαίνονται κάποιες βροχές αυτές τις 10 ημέρες πιθανόν τις πρώτες 2-3 ημέρες αλλά και 6-9/10..Τοπικού χαρακτήρα πιθανόν και όχι κάτι το ιδιαίτερο.
Μετά τις 10/10 πιθανόν μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και περαιτέρω άνοδος το διάστημα 14-15 μέχρι και 18-19/10 όπου πιθανόν να έχουμε σχετικά ζεστό καιρό.
Από τις 16-17/10 και μετά τοπικού χαρακτήρα βροχές με την πιθανότητα το διάστημα 20-25/10 να έχουμε καλύτερες βροχές.



ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ 

Από τις 20/10 πέφτει λίγο η θερμοκρασία αλλά στις 22-23/10 πιθανόν να παρατηρηθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Γενικά δροσερό το τελευταίο δεκαήμερο.
Κάτι που με προβλημάτισε είναι η καταγραφή ανεμοστρόβιλων την ημέρα που σημείωνα τον Οκτώβρη.. 
Συγκεκριμένα στη Λευκωσία κατά τις απογευματινές ώρες σημειώθηκε ανεμοστρόβιλος και γενικά είχαμε ξεσπάσματα στον άνεμο.
Ίσως αυτό να σημαίνει πολύ ενισχυμένους άνεμους ή έντονη κακοκαιρία.Δεν μπορώ να πω μια γνώμη πάνω σε αυτό.
Το διάστημα που θα περιμένω να δω είναι 20-23/10 τι μπορεί να έχει.. Αυτά για τον Οκτώβριο και ότι βγει..ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ