RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΥΠΡΟΣ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

  Επέστρεψαν το πρωί στα καθήκοντα τους οι καθηγητές . Ο Υπουργός παιδείας επισήμανε στους καθηγητές ότι ο πρώτος στόχος της σχολικής χρονιάς είναι η βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων σε μια χρονιά σταθμό για την εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου.

Πρώτη Σεπτεμβρίου και καθηγητές ανέλαβαν νωρίς το πρωί τα καθήκοντα τους με στόχο όλα να είναι έτοιμα για την υποδοχή των συνολικά 40 χιλιάδων 375 μαθητών γυμνασίων και λυκείων στις σχολικές μονάδες στις 10 Σεπτεμβρίου.   Πρώτη προτεραιότητα φέτος για τους 5 χιλιάδες 667 καθηγητές , μετά από οδηγίες του Υπουργείου, είναι η βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων αλλά και η καταπολέμηση της ρητορικής του μίσους.   
Η φετινή χρονιά θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως σταθμός για το εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου καθώς θα αρχίσουν να εφαρμόζονται έξι πολύ σημαντικές αλλαγές εκσυγχρονισμού του συστήματος. Μία από αυτές είναι η αναδόμηση των αναλυτικών προγραμμάτων στη βάση δεικτών επιτυχίας και δεικτών επάρκειας. Με αυτό να σημάνει πως η προσοχή του Υπουργείου Παιδείας και όλων των εκπαιδευτικών θα είναι ,όχι πια η κάλυψη της ύλης αλλά το τι έχει μάθει μέσα από αυτήν ο μαθητής.   
Το πρόγραμμα δεικτών επιτυχίας και επάρκειας θα αρχίσει να εφαρμόζεται σταδιακά από τον Οκτώβριο .Από φέτος οι ώρες διδασκαλίας στα Γυμνάσια αυξάνονται από 37 σε 38 χωρίς όμως αυτό όπως επισημαίνει ο κύριο Λούη να σημαίνει περισσότερες ώρες σχολείου.   Ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανός Λούη δήλωσε ότι «Δεν θα αλλάξει ο χρόνος λειτουργίας θα είναι από τις 7και 30 μέχρι της 1 και 35, ιδιαίτερα για τις τρεις ημέρες που θα είναι τα 8ωρα θα είναι οι διδακτικές ώρες από 45λεπτες σε 40λεπτες»   
Η πρώτη Λυκείου παύει να είναι κοινού κορμού και εμβολιάζεται με ομάδες μαθημάτων προσανατολισμού . Τον Σεπτέμβριο του 2016 έξι κατευθύνσεις αντικαθιστούν τις επιλογές στη Β Λυκείου και τα εξεταζόμενα μαθήματα αυξάνονται από 4 σε 5. Τον Σεπτέμβριο του 2017 επεκτείνεται το σύστημα των έξι κατευθύνσεων και στην Γ’ Λυκείου και έτσι το ενιαίο λύκειο ολοκληρώνει οριστικά τον κύκλο του και καταργείται.   Όσο για το θέμα της στολής φαίνεται πως είναι κάτι το οποίο εξετάζει το Υπουργείο στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού . Επίσης προωθούνται δραστικά μέτρα και πρόγραμμα για μείωση της σχολικής παραβατικότητας αλλά και έγκαιρου εντοπισμού μαθητών με δυσκολίες στην συμπεριφορά. Η νέα σχολική χρονιά θα βρει τις τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου να ασκούν ελέγχους σε 25 επιδιορθωτικά έργα σε κτηριακές εγκαταστάσεις.ant1wo ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ