RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΕΛΕΝΑ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ - Ο ΤΡΥΦΩΝΟΣ Ο... ΩΜΟΣ, Η ΟΛΥΜΠΙΟΥ Η... ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ & Ο ΑΛΕΞ Ο... ΑΠΟΛΥΤΟΣ

 Το όνομα Έλενα Πατρόκλου στην Ελλάδα παίζει πολύ ψηλά αφού πρόκειται για μία από τις πιο δυνατές φωνές που έβγαλε η Κύπρος και που συνεργάστηκε με σπουδαία ονόματα δισκογραφικά. 

Η Eurovision την αναγνωρίζει, οι σταρ της ελληνικής showbiz την γνωρίζουν και την λατρευούν, ο Φοίβος (ναι, ο μετρ των δεκάδων επιτυχιών) την είχε απαραίτητη και φύλακα άγγελο του σε όλα τα σπουδαία cd δυνατών καλλιτεχνών που έγραφε τραγούδια, οι ΖΙΓΚ ΖΑΓΚ δεν την αφήνουν με τίποτα, το Fame Story την είχε δασκάλα του. 
Τώρα πια η Έλενα Πατρόκλου με τις άπειρες μουσικές γνώσεις που διαθέτει είναι ένα από τα τέσσερα μέλη της κριτικής επιτροπής του Eurovision Project του ΡΙΚ για την επιλογή τραγουδιού της Eurovision. 

Η Έλενα Πατρόκλου, ανοίγει την καρδιά της στο ShowTime-cy και μιλάει για το Eurovision Project τον μεγάλο τελικό, τις μεταξύ τους κόντρες αλλά και τους Τάσο Τρύφωνος, Δέσποινα Ολυμπίου και Άλε Παναγή.
1) Πως είδες ή βλέπεις τώρα στην tv την πορεία του Eurovision Project...
Παρακολουθώ κάθε βδομάδα το Eurovision Project με την ίδια αγωνία που είχα κατά την διάρκεια των γυρισμάτων! Το ζω κανονικά σαν να είμαι στη θέση του εκάστοτε τραγουδιστή! Μπορώ πραγματικά να νιώσω το χτυποκάρδι τους την ώρα που τραγουδούν αλλά και την αγωνία στα ματάκια τους την στιγμή της ψηφοφορίας! Ωστόσο είναι δίκαιη η διαδικασία όσο σκληρή και να φαίνεται γιατί δίνει σε όλους την δυνατότητα να διαγωνιστούν επί ίσοις όροις.
Και σ’ αυτό το σημείο πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στην Εύη Παπαμιχαήλ και τον Κλείτο Κλείτου για το όλο στήσιμο και διοργάνωση του Eurovision Project!

2) Είστε μια ομάδα που γνωρίζει πολύ καλά την Eurovision και από την καλή και από την ανάποδη.... Ποιος/α είναι ο πιο αυστηρός και ποιος ο πιο... ευάλωτος; Και πως θα χαρακτήριζες τον καθένα ξεχωριστά από τα μέλη της κριτικής επιτροπής....

Καταρχάς είμαστε όλοι παιδικοί φίλοι εξαιρουμένης της Δέσποινας που γνωριστήκαμε τώρα και την λάτρεψα, είναι φοβερό πλάσμα, κολλήσαμε αμέσως!!! Δεν πιστεύω ότι κάποιος είναι λιγότερο η περισσότερο αυστηρός! Απλά αν πρέπει να πούμε κάτι αρνητικό σε κάποιον (κατά την άποψη μου) ο Τάσος είναι ίσως πιο ωμός, η Δέσποινα κάπως διπλωματική, ο Άλεξ απόλυτος κι εγώ θα το πω όσο πιο ανώδυνα γίνεται!!! Εν ολίγης πολλές φορές λέμε όλοι το ίδιο πράγμα άλλα ο καθένας το περνάει με τον δικό του τρόπο…..είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας. Νιώθω ότι είμαστε καλή ομάδα λόγω της διαφορετικότητας μας!


3) Υπήρξαν εσωτερικές κόντρες μεταξύ σας για επιλογή που απορρίψατε ?
Αν εννοούμε κόντρες με την έννοια των έντονων διαφωνιών λόγω προσωπικού γούστου και κριτηρίων, ναι υπήρξαν. Αλίμονο να μην υπήρχαν, αυτό είναι το υγειές και το θεμιτό και πάντα μέσα από αυτό πίστεψε με βγαίνει το καλύτερο αποτέλεσμα.

4) Τι δηλαδή συνέβη...

Καταρχάς να ξέρεις ότι κανένας από εμάς δεν ήξερε εκ των προτέρων τι θα υπερψηφίσει ή θα καταψηφίσει ο άλλος! Και καταλαβαίνεις ξεκίνησαν οι ανατροπές από το πρώτο live!

5) Σαν επιτροπή πιστεύεις πως ακούσατε καλά κομμάτια ?
Ναι. Ακούσαμε πολύ καλά κομμάτια που μπορούν να σταθούν στο εξωτερικό
και να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις ενός πανευρωπαϊκού διαγωνισμού όπως η Eurovision. Θα το διαπιστώσετε κι εσείς οι ίδιοι μέχρι τον τελικό !!!

6) Στον τελικό τι αναμένεται να συναντήσουμε ? Πόσα είναι τα τραγούδια που πιστεύεις πως αξίζουν το euro-ticket ?

Στον τελικό θα ακούσετε τα καλύτερα από τους καλύτερους και το euro-ticket
Θα το πάρει αυτός η αυτή που θα αγγίξει περισσότερο τον κόσμο πάνω απ’ όλα και την κριτική επιτροπή.

7) Θα ξαναπήγαινες στην Eurovision αν σου δινόταν μια καλή ευκαιρία?

Ποτέ μην λες ποτέ λένε αλλά δεν το νομίζω……ωστόσο φέτος νιώθω ότι είναι σαν να συμμετέχω κι εγώ στο τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει! Όλοι όσοι παίρνουμε μέρος στο Eurovision project είμαστε ένα κομμάτι της φετινής μας συμμετοχής.

8) Ποιον από τους νεαρούς κύπριους που ΔΕΝ συμμετέχουν στο Eurovision Project πιστεύεις πως έχει όλο το πακέτο για να εκπροσωπήσει την Κύπρο μας και γιατί ;

Την καινούρια γενιά κυπρίων τραγουδιστών που ζουν στην Κύπρο, τώρα την γνωρίζω κι εγώ, μέσα από το Eurovision project και είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν και πολλοί άλλοι που δεν τους ανακαλύψαμε ακόμα! Μην ξεχνάς ότι ζω και εργάζομαι τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου στην Αθήνα. Μπορώ όμως να σας πω με βεβαιότητα ότι έχουμε πληθώρα καλών καλλιτεχνών στο νησί μας. Πράγμα που με χαροποιεί ιδιαίτερα!ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ